Faint transmission/clutch vibration - Saturn Sky Forums: Saturn Sky Forum
Saturn Sky Redline Discussion Forum for discussion of aspects of the anticipated hi-performance version of the Saturn Sky.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-27-2019, 09:57 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Faint transmission/clutch vibration

I have a 2009 redline, 5 speed manual,mostly stock minus a CAI, muffler deleted exhaust, and 255 tires. Lately ive been noticing a faint but noticeable vibration coming from what appears to be the transmission area at about 2000-2500 rpms and up. Any ideas what might be causing this? The car has 97k miles and its never given me any major issues yet, hoping this isnt the start of a big problem. Any help would be appreciated before i pay a shop diag fees. Thanks in advance!
Tekster96 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-29-2019, 09:30 AM
Senior Member
 
TomatoSoup's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Gaithersburg, MD
Posts: 3,870
Mentioned: 36 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 508 Post(s)
Is the vibration felt at a stop or only when driving?

If the former, might be leaky engine mounts (check both sides for seepage).

If the latter, could be a as simple as loose bolts on the transmission tube.

Owner of "Campbelle", a Brazen 2008 GXP ... with mods piling up...
TomatoSoup is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-29-2019, 10:25 PM
Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 308
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 132 Post(s)
This could also be similar to my issue. But mine is at a bit lower RPM (1k-1.5k). I believe my balancer chain skipped a link. I'll know more in a few weeks when it warms up enough to work on it without freezing my hands.
The_Ghost is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 04-30-2019, 08:47 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Its only when moving, and for some odd reason it seems to have stopped. Not sure what it was, but i noticed that it quit when the weather got cold again so maybe a bad bushing somewhere? Either way its not acting up now so....
Tekster96 is offline  
Reply

  Saturn Sky Forums: Saturn Sky Forum > Saturn Sky Discussion > Saturn Sky Redline Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Saturn Sky Forums: Saturn Sky Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome