Saturn Sky Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

Registered
Joined
72 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi everybody !

I have a usual error code that of the PPS, to repair. But now, a another story...
My wife informs me that a light is orange...well let's see, the engine light. Question : Did you stop at the start ? Curious question I imagine but this light appeared curiously after having precisely stalled several months ago. (Opel Gt 23612,105 miles)

The answer is yes, two weeks ago. Reset...and two weeks later, a little drive, no light but my cruise control is not doing its job properly. Diagnosis with my Thinkcar Plus by conscience, bad surprises. that's a bit much...for one car, and christmas is still far.

Is it possible that the Solenoid causes all these error codes? I imagine that they will have to be changed. In short, I wonder neophyte that I am and therefore share my questioning.
You can found them below.

  • P0446-00 Evaporative Emission (EVAP) Vent System Performance -
  • P0499-00 Evaporative Emission (EVAP) Vent Solenoid Control Circuit High Voltage
  • P0498-00 Evaporative Emission (EVAP) Vent Solenoid Control Circuit Low Voltage -
  • P0449-00 Evaporative Emission (EVAP) Vent Solenoid Control Circuit -
  • P1400 Exhaust Camshaft Position (CMP) System Performance
  • P2091-00 Exhaust Camshaft Position (CMP) Actuator Solenoid Control Circuit High Voltage Bank 1
  • P2090-00 Exhaust Camshaft Position (CMP) Actuator Solenoid Control Circuit Low Voltage Bank 1
  • P1300 Exhaust Camshaft Position (CMP) Actuator Solenoid Control Circuit
  • P258B-00 Vacuum Pump Performance
  • P258D-00 Vacuum Pump Relay Control Circuit High Voltage
  • P258C-00 Vacuum Pump Relay Control Circuit Low Voltage
  • P258A-00 Vacuum Pump Relay Control Circuit
  • P0338-00 Crankshaft Position (CKP) Sensor Circuit High Duty Cycle
  • P0335-00 Crankshaft Position (CKP) Sensor Circuit
  • P0336-00 Crankshaft Position (CKP) Sensor Performance
  • P0571-00 Cruise Control Brake Switch Circuit
  • P0703-00 Brake Switch Circuit
  • U0073-00 Control Module Communication Bus Off
  • U0140-00 Lost Communication With Body Control Module
  • U0101-00 Lost Communication With Transmission Control Module (TCM)
  • P0575-00 Cruise Control Switch Signal Circuit
  • P0123-00 Throttle Position (TP) Sensor 1 Circuit High Voltage
  • P0122-00 Throttle Position (TP) Sensor 1 Circuit Low Voltage
  • P0121-00 Throttle Position (TP) Sensor 1 Performance
  • P0223-00 Throttle Position (TP) Sensor 2 Circuit High Voltage
  • P0222-00 Throttle Position (TP) Sensor 2 Circuit Low Voltage
  • P0221-00 Throttle Position (TP) Sensor 2 Performance

And for all : Last Test:Not RunThis Ignition:Not RunSince Clear:passed

Like usual...I need your help 馃槩

Greetings
Emmanuel
 

Registered
Joined
1,256 Posts
I agree with others here- check or replace the battery since you don't know
when or how old it is. Our car will do funny ass things with a weak or dying battery.
After that- then see what codes do come back. The reset of changing the battery out
will help but you will need a few key cycles to confirm, but you know you have new
power from the electrical standpoint and because your wife is worried about it.

IF all or any of the codes come back- then it is on to other possibilities.
Fuses, connections, grounds, ECM, lions, tigers and bears oh my.
The car runs normal with no other issues- no hard starting, dim lights, misfires, rough idle,
anything out of the norm, through your wife's description thereof?

LAC
 

Registered
Joined
72 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
I agree with others here- check or replace the battery since you don't know
when or how old it is. Our car will do funny ass things with a weak or dying battery.
After that- then see what codes do come back. The reset of changing the battery out
will help but you will need a few key cycles to confirm, but you know you have new
power from the electrical standpoint and because your wife is worried about it.

IF all or any of the codes come back- then it is on to other possibilities.
Fuses, connections, grounds, ECM, lions, tigers and bears oh my.
The car runs normal with no other issues- no hard starting, dim lights, misfires, rough idle,
anything out of the norm, through your wife's description thereof?

LAC
She drove it three weeks exceptionally :censored:, 90 percent highway Worried...she no, me yes.
Observation: No difficulty starting, no misfire on starting (yet also indicated in more thorough diag on the different cylinders), no loss of power. What I noticed was the cruise control malfunction, confirming my concern. I'm going to change the battery as you recommend, battery (12V and 72 Ah and 680 A) and we'll see.

Emmanuel
 

Registered
Joined
72 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I had to buy a new multimete (n)r, however, when I did the more complete test with the engine running, the control module voltage signal was 14.324V. Can we establish the state of the battery?
 

Registered
Joined
72 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Check the third brake light. If/when that LED light fails, the cruise wont function.
I did, all is ok

Update : Hard to find a battery with Positiv on left and thw size.
Codes cleared, battery disconnected and unplugged obviously. I've done about 90 miles, no code, and the cruise control seems to be working normally.
So follow. Curious despite everything.
 
1 - 15 of 15 Posts
Top