Saturn Sky Forum banner

Czujnik otwartej klapy bagażnika

132 views 6 replies 3 participants last post by  ShadeBoy  
#1 ·
Opuszczając dziś dach, dowiedziałem się, że zdecydowanie chcesz najpierw ustawić „haczyk” w pozycji zamkniętej (schowanej). Przy mojej pierwszej próbie zamknięcia bagażnika „haczyk” uderzał w coś. Dowiedziałem się, że w bagażniku za tylną szybą zamontowana jest jakaś zatrzask. Po ustawieniu haczyka w pozycji zamkniętej udało mi się prawidłowo zamknąć bagażnik. (Wiem, że zamknął się prawidłowo, ponieważ pokrywa była równo z srebrnymi panelami nadwozia). Niezależnie od tego, czujnik „Bagażnik otwarty” był aktywny przez całą drogę do domu. Podejrzewam, że problem powstał, gdy po raz pierwszy próbowałem zamknąć bagażnik. Kiedy wróciłem do domu i spojrzałem do bagażnika, nic nie przykuło mojej uwagi. Zatrzask znajdujący się w bagażniku (zamontowany za tylną szybą) może być nieco krzywy, ale nie mogę tego z całą pewnością stwierdzić.

Czy ktoś wie, jak włącza się lub wyłącza czujnik i co może być źle ustawione? (Wcześniej nie miałem tego problemu, dopiero dzisiaj).

Dzięki.

#6 ·
Mogę dodać, że czujniki się psują. Miałem kilka samochodów z tym samym problemem. Aby sprawdzić, czy zamek jest sprawny, można wziąć śrubokręt lub podobny okrągły przedmiot i umieścić go w zamku, gdzie łączy się zatrzask pokrywy bagażnika. Naciśnij mocno, aby zamek się zablokował. Aby zwolnić drążek testowy, po prostu naciśnij przycisk na pilocie lub desce rozdzielczej lub go zwolnij. Jeśli alarm nadal się włącza przy zablokowanym zamku, najlepiej jest wymienić zespół zamka, aby rozwiązać problem. Mam kilka dobrych zamków, jeśli ich potrzebujesz.